882. De bokaal

Een leraar stapt een rumoerige klas binnen, plaatst een lege, glazen bokaal midden op zijn bureau. Hij verheft zijn stem ‘Goeiemorgen!’ en giet de bokaal vol pingpongballen.
‘Nu, is deze bokaal vol?’ De leerlingen lijken het maar een domme vraag te vinden. Natuurlijk is de bokaal vol.
De leraar haalt een zak kiezels boven en leegt die in de bokaal. ‘En nu, is de bokaal nu vol?’ Het rumoer verstomt. De leraar glimlacht. Hij heeft de aandacht van zijn leerlingen. Maar nu is de bokaal echt wel vol.
De leraar haalt een zak zand boven en begint te gieten in de bokaal. De leerlingen grinniken. Hij had ons goed beet, die leraar. Nu is de bokaal pas vol!
De leraar haalt een blikje bier boven, opent het en neemt een slok. ‘Goed, nu wil ik dat je je deze bokaal voorstelt als je leven’. Vol verwachting kijken de leerlingen hem aan. Nu moet er wel een belangrijke levensles volgen.
De leraar leegt het blikje bier boven de bokaal die overloopt. Hij ritst zijn broek open, haalt zijn lul boven en begint te pissen. In een boogje mikt hij van naast het bureau naar de bokaal.
Een minuutje later stopt de leraar, uitgeplast, zijn lul weer in zijn broek. ‘Goed, ik heb mijn punt wel gemaakt, denk ik.’ Hij wijst naar een leerling op de eerste rij. ‘Kevin, kuis eens op.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s